Radion – en port mot världen

DX-ing – hobbyn att lyssna på radio från hela världen

Att lyssna på utländska radiostationer, gärna så avlägsna som möjligt, är vår spännande hobby. Vi lyssnar oftast på kortvågsbanden men det är också mycket populärt att försöka avlyssna effektsvaga och i många fall mycket avlägsna radiostationer på mellanvågsbandet.  Under vissa perioder går det också att höra långväga stationer på FM-bandet.
Läs mer

Vill du titta närmare på vår tidning DX-Aktuellt?

Då får du gärna ladda ner ett provnummer som PDF!  Du hittar mer information HÄR.

cinderellawave-11911-812x501pxKryssning med DX- Vännerna

Den 23-24 oktober anordnar DX-Vännerna en DX-kryssning ombord på Viking Lines båt Cinderella. Det är en tillfälle att träffa gamla dx-vänner i trevlig och avkopplande miljö och dessutom få lyssna på intressanta föredrag med fokus på radio.

Mer information och anmälningsformulär hittar du under Medlem > Andra turen eller så klickar du HÄR

Lyssna på våra fjärrmottagare (remotemottagare)

Provlyssna gärna på våra fjärrmottagare och ge dina kommentarer till remote@sdxf.se ! Här finner du mer information om hur du gör för att lyssna: Gå in under Remoteradio ! Senaste nytt om våra remotemottagare finner du i nyhetsflödet nedan!

Radio Armada fick 2016 års QSL-award

armada22016 års Summermeeting för pirater och lyssnare hölls i nordöstra Holland den 22-24 juli. Årets evenemang, som gynnades av utmärkt sommarväder, hade lockat ett hundratal besökare från ett tiotal länder i Europa. Från Sverige kom Per Eriksson och Alf Persson.

Under våren hade en omröstning genomförts för att utse den pirat som var bäst på att skicka QSL, snabbt och trevligt. Vinnare av 2016 års QSL-award blev Radio Armada (Jan Willem). Han hörs då och på mellanvåg, oftast på 1665 kHz eller där ikring.

Priset, en svensk kristallvas och en blomsterkvast, som hade sponsrats av SWCHolland, MKVK och VDXK, delades ut på Summermeeting.

DX-Aktuellt nummer 3 som PDF

FrontDX-Aktuellt nummer 3 2016 finns nu att hämta som PDF på webben. Papperstidningen kommer  i brevlådan inom de närmaste dagarna.

PDF:en kan laddas ner av våra medlemmar på sidan DX-Aktuellt > Ladda ner din DX-A!

Tibro DX-klubb

På Garnisonsmuseet: Mikael Johansson, Christer Carnegren, Rolf Johansson, Else-Marie Lippold och Björn Lippold.

På Garnisonsmuseet: Mikael Johansson, Christer Carnegren, Rolf Johansson, Else-Marie Lippold och Björn Lippold.

Tibro DX-klubb har under den första halvan av året hunnit med flera aktiviteter, bland annat ett besök på Garnisonsmuseet i Axvall där medlemmen Björn Lippold med fru och hund tog emot. Björn berättade om flytten av museet från Skövde till Axvall och förklarade vad som finns att titta på. Efter kaffe och smörgås gjordes en rundvandring i de nya lokalerna vilka ännu inte är helt färdiginredda.
På lyssnarkvällen i maj presenterades resultatet av 2015 års Tibromästerskap i DX-ing. Rolf Johansson tog sin tredje och sista inteckning i vandringspriset som han nu får behålla.

Pristagare i Tibromästerskapet: Börje, Rolf och Christer.

Pristagare i Tibromästerskapet: Börje, Rolf och Christer.

Resultat:
1 Rolf Johansson 36 poäng
2. Christer Carnegren och Börje Sahlén 24 poäng.
4. Anders Brissman 3 poäng.
Diplom delades ut till samtliga deltagare.

Källa: Börje Sahlén