Radion – en port mot världen

DX-ing – hobbyn att lyssna på radio från hela världen

Att lyssna på utländska radiostationer, gärna så avlägsna som möjligt, är vår spännande hobby. Vi lyssnar oftast på kortvågsbanden men det är också mycket populärt att försöka avlyssna effektsvaga och i många fall mycket avlägsna radiostationer på mellanvågsbandet.  Under vissa perioder går det också att höra långväga stationer på FM-bandet.
Läs mer

DX-Parlament och årsmöte 5-7 maj 2017 i Jönköping

DX-Parlamentet 2017 hålls den 5-7 maj på Södra Vätterbydgens Folkhögskola i Jönköping. Årsmötet hålls på lördagen (6 maj) kl 9:30.

Arctic Radio Jönköping är en lokalradiostation som sänder på 1593 kHz från Södra

Bilden visar sambandsterrängbil, typ SBTGB9333 varifrån sändningarna kommer att ske. Ekipaget består av en terränglastbil med påbyggt radioskåp. Sändare: 1,5-30 MHz 400W, Standard Radio SST400

Vätterbygdens Folkhögskola med start fredagen den 5 maj kl. 21:00. Det är en radiobuss med studio. Den väger 9 ton. Den placeras högt upp på området och man hoppas få ut 250 watt ERP (samma som i Morokulien), men mycket hänger på antennen. Den monteras på fredagseftermiddagen med hjälp av Lennart Deimerts antennkanon! Programmen kommer sedan att sändas lördag och söndag med intervjuer m.m.från konventet och medlemmar från SDXF. Sändningarna kommer att fira att SR P4 Radio Jönköping fyller 40 år i år. Man kommer även att berätta om gamla mellanvågsradion i Jönköping 1594 kHz (Köpenhamnsplanen ändrade till 1593 kHz) som startade sändningarna 1924. Du som tänker deltaga och är hemma i ditt QTH på fredagskvällen efter 21:00, kolla fq och tag en lyssnarrapport, så får du med dig QSL:et hem efter konventet. Snabb service! För senaste programdetaljer se websidan: www.arcticradioclub.blogspot.se

Mer om DX-Parlamentet och årsmötet 2017 hittar du HÄR.

SDXF specialprogram

Om du har lyssnat till någon av våra specialsändningar under påskhelgen men saknar adressen så den: via e-post till qsl@sdxf.se eller via vanlig post till Sveriges DX-Förbund, Box 1097, 405 23 Göteborg.

Här är frimärkena som Christer Brunström kåserar kring i programmet.

Vi kommer här att informera om kommande specialprogram. Inga program är för närvarande inbokade.

Lyssna på våra två nya KIWI SDR-mottagare!
Våra två gamla SDR-IQ är nu stängda.

OBS. Det kan vara problem om man har en PC och använder Internet Explorer som webbläsare. Däremot skall Chrome och Firefox fungera utan problem.

Läs mer under Remoteradio > KIWI SDR eller klicka HÄR. Information om hur du kommer in på våra mottagare finner här på vår webb om du är inloggad eller i DX-Aktuellt nr 6 2016 och nr 1 2017.

Våra Kiwi mottagare är installerade där vi tidigare hade våra gamla SDR-mottagare i Loo utanför Alingsås och i södra Möckleby på Öland. De gamla SDR-IQ mottagarna är nu stängda.

Provlyssna gärna på våra KIWI fjärrmottagare och ge dina kommentarer till remote@sdxf.se ! Senaste nytt om våra remotemottagare finner du i nyhetsflödet nedan!

Vill du titta närmare på vår tidning DX-Aktuellt?

Då får du gärna ladda ner ett provnummer som PDF!  Du hittar mer information HÄR.

Kommentarer inaktiverade.