Remoteradio

Förbundet har två SDR-mottagare för fjärrlyssning
OBS denna sida är under omarbetning

Fjarrlyssning 1

Mottagare och datorer är uppkopplade mot Internet. En uppsättning finns utanför Alingsås och en i Södra Möckleby på Öland. Det är fritt fram för alla SDXFs medlemmar att logga in och lyssna.  För information om inloggningsuppgifter gå till sidan Remoteradio > Inloggningsuppgifter. OBS att du måste vara medlem i SDXF och inloggad här på webben för att kunna läsa den sidan. Se mer information längst ner på denna sida.

För att kunna lyssna måste programmet SDR-RADIO version 1.5 finnas på din dator. Programmet, som är gratis, hämtas HÄR .

(Version 2 finns med fler finesser och möjligheter, men kan idag inte användas för att lyssna på våra SDR-mottagare).
Fjarrlyssning 2Ladda ner och installera programmet. Detaljerade installationsanvisningar hittar du HÄR.

Starta därefter programmet och klicka på ikonen Remote (Via Network). Då får du upp ett nytt fönster. Klicka på Browse Web för att välja vilken mottagare du vill ansluta till. En bit ner på listan hittar du SWL/SDXF och SWL/SDXF2. Markera och klicka på Select. Om nu allt fungerar så är du ansluten till mottagaren och kan se en liten välkomsttext på vänster sida. Nu är det bara att klicka på Start-knappen uppe i mitten och efter några sekunder är du igång och kan lyssna. Du avslutar genom att klicka på Stop och sen Disconnect.
SDR-RADIO-programmet har många inställningar och möjligheter. Även för den som är van tar det ett bra tag att komma underfund med alla funktioner.

En enkel handledning för att komma igång med SDR-Radio Console hittar du HÄR.

Vi är tacksamma för feed-back och tar gärna emot synpunkter på: remote@sdxf.se

Om inloggning

  • Om du är medlem och redan begärt och fått inloggningsuppgifter så kan du logga in HÄR
  • Om du är medlem och ännu inte begärt inloggningsuppgifter kan du göra det HÄR. OBS att vi hanterar detta manuellt och att det kan ta några dagar.
  • Om du inte är medlem ännu men skulle vilja bli det så kan du läsa mera HÄR
  • Du hittar också information om detta i vissa nummer av DX-Aktuellt.

Kommentarer

Remoteradio — 1 kommentar

  1. Pingback: DX-ing – hobbyn att lyssna på radio från hela världen | SDXF