Ullmar och Harry vid NDL:s lyssnar-QTH i Väsby strax utanför Norrköping i oktober 2010.

Ullmar och Harry vid NDL:s lyssnar-QTH i Väsby strax utanför Norrköping i oktober 2010.

Vi har i januari 2015 publicerat innehållet från Harry Holms QSL-pärmar. Ett stort tack till John Ekwall som digitaliserat Harrys samlingar. Innehållet är samlat i huvudalbumet Harry Holm som ligger under QSL och vimplar: Därunder finner du samlingen i 7 olika album, 6 med QSL och 1 med med vimplar.

HARRY HOLM (*14 juni 1939 † 19 januari 2012)
Fastän vi nog alla är medvetna om att den enda säkra faktorn i livet är döden, så skakas vi ändå när vi plötsligt får bud om en god väns bortgång. Så var det när en dödsannons i Svenska Dagbladet tydde på att vår medlem Harry Holm hade lämnat oss. Det var tack vare Bengt Dalhammar som vi blev medvetna om detta, och det stod snart klart att misstankarna tyvärr hade besannats.
Harry var med i Arctic Radio Club redan i början på 1960-talet, och vi träffades då, även om jag inte har några konkreta minnen av det. Sedan kom Harry att lämna dx-hobbyn för en mycket lång tid, men på hösten 2010 återkom han till gemenskapen och satte igång med friska krafter både på KV och MV. Det var en stor överraskning för mig då HH dök upp på NDL:s träff den 9 oktober det året, och sedan dess har vi haft kontakt ganska regelbundet. Jag uppskattade mycket pratstunderna per telefon och den stillsamma humor Harry utvecklade.
Harry skaffade sig snart bra utrustning, bland annat en Perseus, och visade snart att han inte legat av sig på MV-området. För bara en månad sedan hade han några oväntade och fina loggningar av stationer i Colombia. Vi var flera som pratade med honom i den vevan, men då hade han bara någon vecka kvar att leva. Men ingenting tydde då på sjukdom eller annat negativt.
Harry hade i samband med sitt arbete rest mycket, inte minst i Latinamerika, vilket naturligtvis var positivt för hans språkliga färdigheter. Hans liv innehöll en hel del tragik: En son avled i tidig ålder efter svår sjukdom, och hustrun förlorade Harry för några år sedan. Radion innebar för honom en möjlighet att gå vidare och han nämnde ofta hur viktig hobbyn var för honom, nu när han bodde på en gård i Sörmland med bara en hund som regelbundet sällskap.
Vi kommer att minnas en god kamrat, som vi som kom i kontakt med honom kommer att sakna. Jordens oro viker för den frid som varar…..
ULLMAR QVICK
(ur Arctic Radio Clubs mv-eko den 6 februari 2012)


Kommentarer

Harry Holm — 1 kommentar

  1. Pingback: Harry Holms QSL och vimplar på webben | SDXF