Har du tips om webbradio maila till ordf@sdxf.se

September  2023

Aardvarkblues FM

Detta är en station för alla som älskar Bluesmusik. Stationen firar i år 10 år, den lanserades alltså 2013 för alla som har sin kärlek till bluesmusiken.

Adress: https://live.mystreamplayer.com/houstonblues?l

 

 

Juni  2023

Nyheter från P4 Plus

Världens äldste programledare – CARLI TORNEHAVES MUSIKALISKA VÄRLD
 • Sannolikt är Carli Tornehave världens äldste debuterande programledare i radio. Han slog igenom 1954 och i augusti fyller han 91 år.
 • Så hjärtligt välkommen till denna fina serie om fem program där Carli berättar om sitt musikaliska liv. Han spelar också mycket musik i programmen, dels några av hans egna hitlåtar men också av andra artister som han råkat på under hans långa karriär.
 • Lördagar i P4 Plus klockan 13.00 fem lördagar framöver med start 17 juni och sedan kan du lyssna på avsnitten under 30 dagar, i appen Sveriges Radio Play eller här på hemsidan.

Kvällstoppen får nytt liv igen

 • De flesta originalsändningarna av Kvällstoppen från 70-talet saknas i Sveriges Radios arkiv men nu får de nytt liv när Micke Cederberg återskapar programmen, med musiken som låg på Kvällstoppen men med Micke som programledare.
 • 11 originallistor från åren 1970-1975 kommer i denna nyproducerade serie som heter Kvällstoppen 2.0.
 • Först ut är Kvällstoppen från december 1972. Lyssna på fredag 16 juni klockan 16.00 i P4 Plus eller när du vill i appen Sveriges Radio Play eller här på hemsidan under 30 dagar: Kvällstoppen 2.0

April 2023

Thailand idag är webbradion för alla som gillar Thailand, studion ligger i en liten djungelby i provinsen Si Saket i Isaan, ca 70 mil rakt österut om Bangkok.

Man sänder aktuella nyheter (dygnet runt) med tips på platser att besöka och berättar om det som bara finns eller sker i Thailand. Du får aktuella nyheter om Thailand, tips på platser att besöka och det kommer ett nytt program var 5.e dag. Den som gör det heter Bernt och kommer från Småland.

Programschemat ser ut som följer:

OBS! Skandinaviska tider!
02.00 Thailand -idag nyheter & info
03.00 Musiken vi minns
04.00 Sannas äventyr i Thailand
06.00 Thailand -idag nyheter & info
07.00 Musiken vi minns
08.00 Sannas äventyr i Thailand
– – – – – – – – – – – – – – – – – – –
10.00 Thailand -idag nyheter & info
11.00 Musiken vi minns
12.00 Sannas äventyr i Thailand
14.00 Thailand -idag nyheter & info
15.00 Musiken vi minns
16.00 Sannas äventyr i Thailand
– – – – – – – – – – – – – – – – – – –
18.00 Thailand -idag nyheter & info
19.00 Musiken vi minns
20.00 Sannas äventyr i Thailand
22.00 Thailand -idag nyheter & info
23.00 Musiken vi minns
24.00 Sannas äventyr i Thailand

HÄR KAN DU LYSSNA PÅ RADION:
https://thailand.radio12345.com

Februari 2023

Välkända och älskade röster som Erik Forfod, Viggo Valle, Hege Holm och Hanne Hoftun fortsätter med i NRK P1+:s nya och uppdaterade sändningsschema.
FOTO: NRK

Radiolyssnarna kommer att möta ett uppdaterat och nytt sändningsschema på NRK P1+ runt den 1 mars, med de mest kända och populära programledarna.

I samband med budgetsänkningar på NRK har NRK P1+ fått lägga om sändningsschemat. Det har skapat ett stort intresse och många har varit ivriga i diskussionen.

Nu står det klart att många bekanta röster fortfarande kommer att höras på kanalen. Och det populäraste programmet på NRK P1+, “På Dansefot med Erik Forfod” , får en timme mer sändningstid.

Dessutom kommer vi fortfarande att höra populära programledare som Viggo Valle, Hege Holm, Bård Ose, Tom Erik Sørensen, Magnhild Øwre, Hanne Hoftun och många fler i radiokanalen även i framtiden.

Några av dessa erfarna radiofolk kommer att arbeta med programutveckling de kommande veckorna, innan lyssnaren möter ett uppdaterat och nytt sändningsschema i luften från omkring 1 mars.

Kanalchefen Bjørn Tore Grøtte är mycket nöjd med både laguppställningen och det kommande sändningsschemat.

– Jag har varit i dialog med en enormt stor grupp hängivna och engagerade lyssnare. De har berättat vad som är viktigt för dem och vad de vill bevara i NRK P1+, och har gett input om vilka tider de olika programmen ska gå. Jag hoppas och tror att det nya inlämningsformuläret kommer att falla i smaken.

Programledare på NRK Trøndelag, Merete Verstad, ansvarar för utvecklingen av de nya programmen och ser fram emot att komma i luften med det nya sändningsschemat.

– Jag är väldigt glad att många av NRK P1+:s välkända och älskade röster stannar kvar. De är duktiga medarbetare som känner sin publik väl. Vi startar nu utvecklingen av de två radiospotarna som kommer att pågå mellan 08:00 och 13:00. Här ska vi både tänka nytt, och samtidigt ta hand om innehåll som lyssnarna blivit nöjda med. ska bli spännande.

I det uppdaterade sändningsschemat gör vi plats för lite fler nyheter i kanalen, det kommer ett separat program där vi kommer att visa poddar från NRK Radio, det kommer att ske samarbete med NRK Klassisk och som många bra tidigare, arkivprogram. Skräddarsydd musik, som vi vet att den vuxna publiken verkligen uppskattar, ingår också i det nya paketet, säger programchefen.

NRK+ kan du lyssna på här: https://radio.nrk.no/direkte/p1pluss

 

Augusti 2022

Foto: ULF STRÅHLE/SVT/SVT

Nu repriserar SR plus två avsnitt av radioversionen av Hylands Hörna.

 • Det första avsnittet av dem sändes den 28 februari 1965 och inleds ju så klart med den välkända trallen.
 • I programmet får man bland andra höra Anita Lindblom som sjunger ett potpurri av olika låtar. Thore Skogman som sjunger Vilda Matilda samt en hel del andra låtar. Kompositören Helge Lindberg intervjuas om Ernst Rolf-minnen och Benedetto Salvamini från Italien sjunger italienska folkvisor.
 • Programmet sändes den lördagen den 20 augusti klockan 13.00 och därefter kan man lyssna på programmet i 30 dagar. Nästa lördag sänder P4 Plus ytterligare ett avsnitt av Hylands Hörna.

Februari 2022

Nu är programmet Kulan i luften tillbaka. Funk, rock, soul blandat med en hel del ljudeffekter och lösryckta fragment från svenska sketcher. Gunnar “Kulan” Kugelberg underhåller oss i en reprisserie från 1986-1990. Ljudtekniker var oftast Bosse “Skogis” Skoglund och Anders “Nutte” Lagervall.

Lyssna in på fredagar i webbradion på P4 Plus fredagar 17-18 och när du vill i appen Sveriges radio Play.

Tävla kan man också med P4 plus och vinna en smart högtalare. Varje söndag läser Henrik upp fyra frågor i programmet 4IRADio.


Mickes Schlagerradio hör hemma i Kumla närradio och kan även höras på nätet: https://schlagerlager.se/programarkiv/.

Följande tema är på gång:

24 februari firar man att Sandie Shaws fyller 75 år

3 mars Eddie Hodges fyller även han 75 och bör firas.

10 mars är det Zarah Leander som skall uppmärksamas, det var 115 år sedan hon föddes.

17 mars Vera Lynn, 105 års-dag.

24 mars: Erik Thims, 100 år.

31 mars skulle Laila Westersund ha fyllt 80 år.

December 2021

Här följer lite webbradiotips:  Här kan du läsa om samt få tips om dessa webbradioprogram:

 • Tips på Julradiokanaler och RAdio Fryksdalen
 • Nypremiär för Rakt över Disc med Clabbe
 • Tips på Poddradio bla Fallen jag aldrig glömmer med Hasse Aro
 • Snedtänkt med Kalle Lind och fråga Agnes
 • Radiosporten dokumentär
 • Radio 50 plus samt Radio 88

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

December 2019

WebbradiotipsHär följer lite webbradiotips:  Här kan du läsa om samt få tips om dessa webbradioprogram:

 • Dansbandsprogram
 • Snedtänkt, ett poddprogram med Kalle Lind från Sveriges Radio
 • Mickes schlagerlager
 • Kaffepojkarna
 • Madde spiller svenskt
 • Dagnys music-cafe

 

 

 

 

November 2019

p4plusJulmusiken i P4 plus startar den 1 december och når sin höjdpunkt julveckan. Från den 27/12 ingen julmusik.

Enligt traditionen är Sten Berglind Julvärd i P4 och bjuder på julrock mellan 19 till 21 på julafton.

Nya och fjärde serien Teen Scene, 50-talsrock och lite till med Sten Berglind har premiär lördagen den 11 januari i P4 kl 23.05 och i P4 Plus lördagar 21-22.

maj 2019

tyrolSnedtänkt med Kalle Lind är ett program i kulturens tecken. Kan rekommendera programmet som sändes den 2 maj om festplatsen Tyrolen. Kalle Lind och journalisten Lena Birgersson pratar om en gammal festplats i Småland och tecknar en bild av sextiotalets svenska folkparker. Namn som nämns: Anita Lindblom, Bibi Johns och Stålfarfar. 73 minuter långt.

April 2019

Krim är alltid populärt i påsktider, så här kommer lite tips på påskkrimpoddar.

Mordutredarna

Emily Asserbäck är programledaren som alltid drömt om att bli mordutredare. Bosse Wide är den legendariske kriminalkommissarien som blev sidekick i P3 som pensionär. Tillsammans går de bakom kulisserna i polisens värld och visar hur en mordutredning bedrivs i verkligheten.

Lyssna här

Rättegångspodden

Den fördjupar sig i uppmärksammade brott och sammanställer ljudupptagningarna från rättegångarna till ett dokumentärliknande upplägg.

Lyssna här

I brottets spår

kriminalpodden I brottets spår gavs ut av MittMedia och kom ut i 6 avsnitt. Det handlar om Johanfallet, Brattåsmorden.  I Johanfallet-avsnitten medverkar bland annat Johans föräldrar, familjens advokat Pelle Svensson och Per Tjäder, polis som jobbade med fallet.

Lyssna här:

Mars 2019

Det finns många podradiokanaler att lyssna på här kommer en del tips om olika podradiokanaler. Vi börjar med Sveriges radios Vetenskapsradion historia. Det är kan man bland annat höra om Samiska triumfen i Vasaloppet 1929 och bombningarna över Södermalm och Strängnäs 1944. Varje avsnitt är på cirka 45 minuter. Adressen är:  https://sverigesradio.se/vetenskapsradionhistoria.

Snedtänkt är en serie med Kalle Lind där han i ett program tillsammans med Så funkar det-duon Anders “Ankan” Johansson och Måns “Anders & Måns-Måns” Nilsson filosoferar under 58 minuter om sjuttiotalets dansband redux. Denna innehåller även ljudillustrationer. Kul program med Kalle Lind som även har program om 78-varvare. Där spisar han tillsammans med Dan Korn spisar svala vax ur Korns samling 78-varvare. Namn som hörs: Kai Gullmar, Johnny Bode, Per Albin Hansson, Margareta Kjellberg och Thor Modéen. Dessa program är cirka 70 minuter långa. Finns under: https://sverigesradio.se/snedtanktmedkallelind. Detta är en bra kulturskatt.

Radiofabriken är ett annat program som Fredrik Ralstrand som många av oss träffade på Sveriges Radio ansvarar för. Han var den som visade en del av oss runt på studiebesöket vi hade där i samband med 60-års jubileet. Här träffar Fredrik kända radiopersonligheter.

Adress: https://poddtoppen.se/podcast/1308193220/radiofabriken . Fredrik har även gjort en del program för lokalradiostationerna: Min syster Monica Zetterlund för P4 Värmland, Min
pappa Beppe Wolgers för P4 Jämtland och min pappa Thore Skogman för P4 Värmland/Gävleborg/Västmanland.

Januari 2019

Vetenskapsradion på Sveriges radio erbjuder sina historiska program som en podd man kan lyssna på de senaste avsnitten är dessa:

Vad händer med minnet av Förintelsen när dess sista vittnen försvinner? Följ med Tobias Svanelid till aktuella utställningen på Historiska museet för att få svaret.   https://sverigesradio.se/topsy/ljudfil/srse/6787381.mp3

Följ med Vetenskapsradion Historia till sälstationen Palmen på Gålö, den topphemliga basen som skulle förvandla sälar till ubåtsjagare. Dessutom om fornborgen Eketorps skelett som nu analyseras.   https://sverigesradio.se/topsy/ljudfil/srse/6755113.mp3

Arkeologer undersöker nu “Sveriges närmaste stad” – Enköping, vars historia visar sig långt äldre och mera färgrik än vad vi tidigare trott. Dessutom om vikingatågen i österled som bedrevs utan skepp!  https://sverigesradio.se/topsy/ljudfil/srse/6751109.mp3

Följ med Tobias Svanelid till fjällen mellan Norge och Sverige där tusentals karoliner frös ihjäl för 300 år sedan. Och hör om vad Sveriges äldsta fotografier om samer kan berätta om folkgruppens liv.   https://sverigesradio.se/avsnitt/1209332

Juli 2018

Denna månad tar vi lite tips på mediaprogram som sänds på olika radiostationer runt om i världen:

Den tyska dx-klubben AGDX sänder varje månad ett DX-program på cirka 7 minuter.

Die Arbeitsgemeinschaft DX e. V. sänder nu ett månatligt DX-program via HCJB Germany. Programmet sammanställs av Olaf Mertens i Wetzlar.

AGDX DX sänder var 3: e lördagen i varje månad . Nästa sändningsdatum planeras enligt följande:

21 juli 18 augusti 15 september 20 oktober 17 november 15 december 2018

Vill man lyssna via kortvågen är det följande som gäller. Sändningstid kl 06.30, 08.30, 12.00 och 18.30 ME (S) Z via sändaren Weenermoor i Tyskland med frekvenserna 3995 kHz (1,5 kW), 5920 (1,5 kW) och 7365 kHz (3 kW).

Hela arkivet med program från 2008 till 2018 finns på : länk till dx-programmen

Juni 2018

Nya kustradion tar form

Kustradion som hörs på 104,8 fm utefter Costa del Sol eller via internet hörs nu inte bara på svenska längre. Kustradion har gått ihop med FinnRadion och delar numera på sändningstiden med grannlandet. Ekonomin för att köra en svensk radiostation har inte räckt till trots många försök och stor ekonomisk uppbackning av Svenska Magasinet. Nu har station först delat sändningstiden med FinnRadio men de tar nu också över hela sändningstiden för att göra en så bra Svensk/Finsk radio som möjligt. Man kör på  fullt med ny utrustning, både i studion och på Internet.

Man spelar blandad svensk och internationell musik på de svenska sändningstiderna 8-12 och 16-19. Spellistan har runt 300 svenska sånger. Svenska eko-nyheter sänds måndag till fredag kl. 9, 10, 11, 16, 17 och 18.

Sakta men säkert håller Kustradion att komma till liv igen med intressanta program, företagsinformation och intervjuer med personer från den svenska och skandinaviska kolonin här på Costa del Sol, skriver man på sin hemsida.

Kustradion hörs på 104,8 fm utefter Costa del Sol eller via streaming på Internet www.kustradion.fm eller TuneIn Radio (KustRadion, spara som favorit).

Vi tar oss sedan in bland de religösa stationerna denna vecka och tipsar om några stationer här:

KNLS, som sänder från Alaska och deras engelska sändning kan man lyssna på via nätet. Klicka här

Deras hemsideadress är: http://knls.org/

Vill man sedan lyssna på nyheter från Vatikanstaten så kan man fortfarande höra en svensk sändning via internet.

Vatikanradions skandinaviska redaktion har fått en ny hemsida som omfattar nyheter på svenska danska norska och finska. Adressen är:  www.vaticannews.va

Denna förändring är en del av den pågående reformen av den romerska kurian som ser Heliga Stolens olika kommunikations organ, dagstidning, radio, bokförlag, tv, pressrum websidor, integreras under samma tak för att gemensamt publicera nyheter om påven, den Heliga Stolen och den världsvida katolska kyrkan. Detta skriver man på sin hemsida.

Skriv gärna till den svenska redaktionen med tips och åsikter på skan@spc.va

Länk för att lyssna direkt, klicka här

Adventist World Radio sänder på svenska varje vecka en bibelkurs. Det är Radio Adventskyrkan som sänder dessa.

lyssna kan du genom att klicka här

Mailadressen för kontakt är:  aol@adventist.se

ERF Melodie

Modern kristen radiokanal med melodisk musik och sändningar med svar på tro- och livsfrågor.

Lyssna här

Maj 2018

Channel Africa startade sina sändningar den 1 Oktober 1992. Channel Africa sänder för att också stödja landets utrikespolitik och förmedla dess budskap. Man sänder på engelska och en del andra stora afrikanske språk.

Channel Africa sänds live på tre plattformar; Kortvåg, satellit och internet. Sändningarna är på Chinyanja, Silozi, Kiswahili, Engelska, Franska och Portugisiska.

Kortvågs-sändningen täcker södra, östra, centrala och västra Afrika. Satellitsändningen täcker regionen söder om Sahara, även om den kan plockas upp så långt som i London. Internet-sändningen täcker hela världen.

Vill ni lyssna via internet så gå vidare via denna länk

Mars 2018

Madde spiller svensk

Madde spiller svensk

Norska P1+ är NRK:s motsvarighet till svenska P4+. Den stora skillnaden är att man har programpunkter medan svenska består enbart av musik.

I det här programmet kan du höra lite om Anita Hegerland och om hur Björn och Benny, de två benen i ABBA, träffades på en fuktig grusväg i Falköping. Du kan skriva till madde@nrk.no eller skicka sms till 1987 med kodord om du vill kontakta Madde.

Sändningsschema

Här kan du höra NRK P1+

Gamla topplistor blir som nya i P4 plus

Premiär för Kvällstoppen i P4 Plus

Söndagen den 25 mars klockan 11 är det nygammal premiär i P4 Plus för Kvällstoppen från 12 oktober 1965. Inger Flyckt programleder och i filmen avslöjar hon vilka fem skivor som lämnar listan. Och visst siar det om riktigt bra musik i programmet!?Missa inte #kvällstoppen nu på söndag klockan 11 i #p4plus! Här är länken till programmet som finns tillgängligt i 30 dagar efter utsändning: http://t.sr.se/2FYQBTb

Publicerat av P4 Plus Sveriges Radio Lördag 24 mars 2018

Minns du ljudet av mentometerknapparna?
Nu kan du höra de klassiska listprogrammen Tio i Topp, Kvällstoppen & Kavalkad i P4 Plus Sveriges Radio på söndagar klockan 11.

Premiäravsnittet blev Tio i Topp, Sveriges Radios allra första topplisteprogram. Lyssna här: http://t.sr.se/2IIqSQL

Söndagen den 25 mars klockan 11 är det nygammal premiär i P4 Plus för Kvällstoppen från 12 oktober 1965. Inger Flyckt programleder och i filmen avslöjar hon vilka fem skivor som lämnar listan. Och visst siar det om riktigt bra musik i programmet!?

Missa inte #kvällstoppen nu på söndag klockan 11 i #p4plus! Här är länken till programmet som finns tillgängligt i 30 dagar efter utsändning:http://t.sr.se/2FYQBTb

Januari 2018

Scandinavian Hour

Scandianavian Hour är ett program för skandinaver som bor i Kanada och i Norden. Programmet är på svenska, danska, norska, engelska och tyska och det kan höras på radio och internet i Victoria och Sverige. Programmet är en blandning av prat och (mestadels) skandinavisk musik, intervjuer, telefonsamtal med lyssnare och information om lokalsamhället. Programmet har funnits i över 13 år och har många lyssnare lokalt och i Skandinavien. Programmet sänds vis CFUV samt KMUN och KTCB

Programmet kan höras här:

Kontakt:: The Scandinavian Hour 2125 1st Avenue,Suite 2303 Seattle,WA 98121 206-441-9490

Hemsida: http://www.thescandinavianhour.com/

E-post: dwarne3400@aol.com

Anders Klintevall hörs i P4 plus.

Med mer än 40 år på Sveriges Radio i en rad olika program och produktioner är Anders Klintevall en rutinerad programpresentatör. Anders spelar den härliga musikmixen och är ditt sällskap på kvällen.

Oktober 2017

Mickes Schlagerlager sänder musik från förr. Programmet finns att lyssna av över Radio 94,3 Kumla/Hallsberg torsdagar 13:00-15:00 med repris lördagar kl 11:00-13:00
eller via hemsidan:

www.schlagerlager.se/programarkiv/

eller som podcast på iTunes:
itunes.apple.com/se/podcast/mickes-schlagerlager/id873559924?mt=2

Teman för kommande nummer är:

19 Oktober – Emile Fords 80:e födelsedag

26 Oktober – Gilbert Bécauds 90:e födelsedag

2 November – Tina & Marinas 55-års Jubileum

9 November – Jo Staffords 100:e födelsedag

16 November – Thorleifs 55-års Jubileum

23 November – The Righteous Brothers 55-års Jubileum

30 November – Pierre Isacssons 70:e födelsedag

7 December – Donny Osmonds 60:e födelsedag

14 December – Anita Lindbloms 80:e födelsedag

21 December – Julspecial

28 December – Sune Mangs 85:e födelsedag

Juni 2017

P4 plus ångar på i sommaren

Nu har Sveriges Radio sagt att P4 plus får fortsätta även efter den testperiod som nu är slut. P4 Plus fortsätter och kryddar sommaren med flera nyheter som  50-talsrocken med Sten Berglind har redan haft premiär. Man har också utökat möjligheterna att efterhandslyssna på Smokerings, Svensktopparna från 60-och70-tal samt nya serien med Sten Berglind.

Så här ser sommartablån ut:

Nya 50-talsrock serie med Sten Berglind och hans unika rocksamling

Teen Scene 50-talsrock och lite till

Fredagar 21-22  start 2 juni.

Efterhandslyssna i appen eller via hemsidan.

Önskesöndag med Peje Johansson med start  söndag 2 juli

Peje sänder önskesöndagen under hela sommaren mellan 14-18 söndagar

Berättelser och musikönskningar till p4peje@sverigesradio.se

Lördags och söndagsförmiddagar med Leif Eriksson

På lördagar mellan 9-13  är Leif Eriksson programledare och sällskap och som vanligt ligger repriser av Svensktoppar från 60-och 70-talen mellan 11-12 alla lördagar under hela sommaren. Start lördag 1 juli

På söndagar mellan 10-13 hör du också Leif Eriksson från P4 Plusstudion i Bollnäs. Massor av musik och sällskap och lite vetande.  Start söndagen 2 juli

 Marika  får en ny sändningstid i sommar eller kortare och börjar klockan 8 i stället för 07.00 ( 8-12 nya tiden) .  Claes-Johan  sänder som vanligt 14-18 och Smoke Rings 20-21 söndagar som vanligt.

”Teen Scene och lite till” – ny programserie med Sten Berglind i P4 Plus

Sten Berglind är ny programledare i P4 Plus med programserien ”Teen Scene och lite till” som börjar sändas i P4 Plus fredagen den 2 juni kl. 21 – 22. I P4 Sveriges Radio kommer serien sändas lördagar kl. 22.05-23.00, med start 17 juni

Här får vi unika berättelser och anekdoter och samhällsskildringar i kortformat, varvat med musiken som helt och hållet kommer från Stens egen samling av gamla vinylskivor i mono.

 • Om någon där ute blir lite gladare av det här och kanske minns hur det en gång var, så räcker det för mig, säger Sten. Då blir det ju en slags mening med alltihop i stället för bara en massa skivor på en hylla.

Sten Berglind

Sten Berglind. Foto: Tony Domnerus

Sten Berglind. Foto: Tony Domnerus

Författare, journalist, raggarprofil och nu programledare i P 4 Plus.

Sten Berglind älskar och lever med 50-talsrocken och har samlat på den typen av musik ända sedan tonåren på 50-talet, liksom på prylar, filmaffischer, jukeboxar och gamla amerikanska bilar från tiden. Men framför allt har han ett musikkunnande som inte många slår och en skivsamling som ingen slår.

Sten Berglind har skrivit böcker om både Elvis, raggare, berömda filmbilar och nu senat en bok om

tonårsrevolten i Sverige och världen under 50-talet.

Sten har arbetat på Expressen i hela sitt liv och som reporter på plats i Las Vegas mötte han också sin idol Elvis Presley.

April 2017

Claes-Johan Larsson, Ulf Elfving, Lisa Syrén och Marika Rennerfelt. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Claes-Johan Larsson, Ulf Elfving, Lisa Syrén och Marika Rennerfelt. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Den Den digitala testkanalen P4plus har varit i etern sedan förra sommaren. Detta är Sveriges Radios testkanal som vänder sig till de äldre lyssnarna.Under hösten 2016 så började man använda sig av gamla erfarna Sveriges Radio profiler som presentatörer. Först ut var Marika Rennerfelt som gick i pension för fyra år sedan. Marika är känd från bl a: Efter tre, frukostbrickan.

P4 Plus startade 1 juni 2016 och vi är en testkanal inom Sveriges Radio som kommer att fortsätta utvecklas fram till sommaren 2017.

Så här ser programschemat för kanalen ut just nu:

Vardagar

Marika mellan 07-12 vardagar

Efter 30 år på Sveriges Radio och fyra år som pensionär är Marika Rennerfelt tillbaka mellan klockan 07.00-12.00 på vardagarna. Marika sätter stämning, presenterar musiken, ger årtalen för alla låtar vi spelar – och en hel del minnen.

Claes-Johan mellan 14-18 vardagar

Claes Johan Larsson är vår nya programledare på vardagarna mellan klockan 14.00-18.00. Han är en erfaren radioprofil med bland att många år på nattradion. Vi har hört honom från Melodifestivalerna och han har också presenterat Svensktoppen.

Lördag

Svensktoppar från 60- och 70-talet (R) 11-12

Vi kör gamla svensktoppar från 60- och 70-talet med massor av musik och tidstypisk topplistepresentation med bland andra Ulf Elfving och Kersti Adams Ray, 11.00-12.00.

Lördag med Ulf Elfving 15-18

På lördagar mellan klockan 15.00-18.00 hör du Ulf Elfving, en önskad och älskad programledare som ger dig en härlig musikmix och ett personligt sällskap. För första gången på snart 40 år finns nu ett alternativ till Radiosportens sändningar i ”stora” P4.

Söndag

Önskesöndag med Lisa Syrén 14-18

Lisa Syréns önskeprogram bygger på era minnen, berättelser och önskemusik. Sänds söndagar mellan klockan 14.00-18.00 vilket betyder att det finns ett alternativ till sporten även på söndagarna. Skicka önskningar till p4lisa@sverigesradio.se.

Smoke Rings med Leif Anderson (R) 20-21

Vi repriserar det klassiska radioprogrammet Smoke Rings med Leif Anderson. Härlig swing och sweet ur radioarkivet på söndagskvällar mellan klockan 20.00-21.00.

Natten

00-02  P4 Musikmix
02-03  Da Capo med Anders Eldeman
03-04  Marika Rennerfelt
04-05  Claes-Johan Larsson
05-07  P4 Musikmix

Läs mer om P4 plus: https://www.sdxf.se/WP/wp-content/uploads/2012/10/p4plus.pdf 

Så här kan du lyssna på kanalen: 

November 2016

julkulaNu när advent anlänt så finns en hel del radiostationer att lyssna på som spelar julmusik, här skall vi tipsa om några.

Vi börjar med Sveriges Radio som sedan många år tillbaka kör sina två julkanaler P4 Bjällerklang och P2 klassisk jul. P4 Bjällerklang erbjuder de mest älskade och populära jullåtarna i både välkända och oväntade versioner.

P2 Klassisk jul är till dig som vill ha härligt traditionell julstämning, en kanal fylld av klassiskt klingande julmusik – de vackraste julsångerna i praktfulla arrangemang.

P2 klassik jul

P4 Bjällerklang

Övriga kanaler som sänder julmusik:

Mix Megapol sänder julmusik i December

Dansbandskanalen julmusik

Julradio.se