Tibromästerskapet 2017

Tibromästerskapet 2017: Rolf med vandringspris och diplom

2017 års Tibromästerskap har avslutats. Vinnare, på 41 poäng, blev Rolf Johansson. Han tar nu sin andra inteckning i det aktuella vandringspriset. Tävlingen har funnits sedan 1978 och Rolf innehar nu rekordet med totalt tretton segrar. Övriga resultat i 2017 års upplaga:

Börje Sahlén 26 p, Christer Carnegren 11, Anders Brissman 5 samt Mikael Johansson 1 poäng. Samtliga deltagare fick diplom.

Rapport från Tibro DX-Klubb maj 2018

Klubbens senaste medlem, Carita Bergner, ses här bland en hög QSL med sportmotiv. Carita har själv varit elitidrottare.

Det nya året inleddes med att vår medlem Hans Örtlund berättade om och visade bilder från sina Israelsresor. En mycket uppskattad kväll av de som var med. På årsmötet i februari firade vi World Radio Day som inföll några dagar innan mötet. Som vanligt var vi ganska ensamma i landet om att uppmärksamma dagen. Då temat i år var radio och sport hade några  medlemmar letat fram QSL med sportmotiv. Där fanns flera kort från radio Berlin International och radio Prag. Också ett QSL från DLF OS-året 1972 kunde vi titta på. Några av korten tillhörde förstås idrottsentusiasten Christer Carnegren.

Vi gratulerade också Rolf Johansson som i dagarna varit dx-are i inte mindre än 60 år.

På årsmötet omvaldes hela styrelsen med Börje Sahlén som ordförande, Stefan Lennartsson vice ordförande, Rolf Johansson kassör och Anders Brissman sekreterare. Till revisor omvaldes Per Carlsson och avgående revisorn Karl-Erik Ericsson tackades för ett mångårigt arbete för klubben.

Utställning

Del av DX-klubbens vägg på föreningsutställningen.

Föreningsarkivet i Lidköping har haft en vandringsutställning om lokal föreningshistoria där Tibros föreningar inbjöds att vara med. Vår klubb hade en vägg på biblioteket där vi visade QSL, vimplar, foton från åren som gått och tidningsklipp om klubben plus information om vår verksamhet och i korthet vad DX-ing är. Utställningen fick en helsida i lokaltidningen SLA med två bilder där våra medlemmar syns.

Några nya medlemmar har det inte gett men de som tittat på utställningen fick en liten inblick i vad vi håller på med. Vi trodde nog inte att klubben skulle ha någon mer utställning, vi har varit på bibliotek i alla Skaraborgs städer samt några mindre orter men det var längesedan senast.

Christer, Börje och Rolf med diplom från den tjeckiska dx-tävlingen.

DX-tävling

I slutet av förra året deltog Börje Sahlén, Rolf Johansson och Christer Carnegren i Czechoslovak Dx Club´s tävling “The Grand Tour Across All Continents”. Som det varit de senaste åren i denna och ett par andra internationella tävlingar var de enda svenska deltagarna från Tibro. Konstigt….

Börje placerade sig på plats nr sju, Rolf på åttonde och Christer kom som nummer elva. Totalt deltog tolv dx-are från åtta länder. Vinnare blev Patrick Robic, Österrike. Vi tre i Tibro fick var sitt diplom.

Kan också nämna att på DX-Parlamentet i Jönköping representerades klubben av Anders Brissman samt Rolf och Börje.

Tibro DX-Klubb – ÅRSPROGRAM 2018

Årsprogram 2018

19 januari Klubbmöte, Hans Örtlund berättar om Israel, QSL-kväll och lyssning.

16 februari Årsmöte med tårta. Vi uppmärksammar Världsradiodagen (som infaller den 13:e) + lyssning.

16 mars Lyssnarkväll med semlor. Vi uppmärksammar Spanien.

13 april Klubbmöte med teaparty och lyssnarkväll.

18 maj Lyssnarkväll och prisutdelning Tibromästerskapet 2017.

7 september 41-årsjubileum med tårta, lyssnarkväll.

5 oktober Klubbmöte och lyssning.

9 november Lyssnarkväll med Gustaf Adolfsbakelse.

7 december Klubbmöte med lussefika samt lyssnarkväll.

Om inget särskilt anges hålls mötena hos Börje Sahlén, V. Långgatan 139 A, Tibro, klockan 19.00. Medlemmarna turas om att ta med kaffebröd. Pris för kaffe 25:-

Ta gärna med vänner och bekanta!

VÄLKOMNA!

Planerat, men ej klart med datum:

Besök hos Dunermans nostalgimuseum i Mölltorp, april eller maj. Pris 50 kr per person plus fika. Helst minst 10 personer!


Tibro DX-Klubb på besök hos DX-are i Karlsborg

I oktober besökte vi Göte Ivarsson, en “gammal” dx-are i Karlsborg. Göte har sprungit över 300 helmaratonlopp i många länder. Som avkoppling mellan loppen har han sysslat med DX-ing. Hans namn hördes ofta på bl.a. Deutschlandfunks svenska program där han ställde frågor om Tyskland inför sina resor. Han vann också skivor i DLF:s topplisteomröstningar.

Förutom att titta i Götes QSL-pärmar beundrade vi den mängd av pokaler, plaketter och diplom som han fått i sina maratonlopp.

På en av bilderna ses Göte Ivarsson längst till vänster tillsammans med Anders Brissman, Rolf Johansson och Christer Carnegren titta i de välfyllda QSL-pärmarna.

Den andra bilden: ett QSL från Idkerbergets DX-club, helt okänd för mej.

73 de Börje Sahlén.


Malmö Kortvågsklubb

MKVK

MKVK KALENDARIUM FÖR VÅREN 2019

2019-02-02-03 Lyssnarläger i Saxtorp
2019-02-24 Årsmöte hos Jan Thörnblom, Kiviksgatan 5 C, Malmö,  kl. 14:00
2019-03-23-24 Lyssnarläger i Saxtorp
 

För Lyssnarläger: Föranmälan till Dan på telefon 0733-11 59 98 eller e-mail dodx@hotmail.se

Källa: MKVK:s hemsida

————————————————————————————————————————

ADXC-1

Klubben

 Aros DX Club (ADXC) bildades i februari 1985 av några DX-entusiaster i Västerås. Det var i början en lokal klubb för Västeråsområdet (majoriteten jobbade på dåvarande ASEA, numera ABB), men senare utökades det till att täcka Västerås-Uppsala området. Idag har klubben 17 medlemmar och omkring ¾ av medlemmarna bor utanför detta område, från Skåne i söder till Ludvika i norr och Göteborg i väster till Stockholm i öster.

ADXC-2

Klubbtidning

Klubbens medlemsbulletin DX-Stunden (DX-S) gick i graven i december 2016 (nr 196). Det var en av de sista tryckta klubbtidningarna i Sverige.

ADXC på Internet: http://www.123minsida.se/cadsy/29301960 (på engelska)

DX-Stunden Nr 196 (sista numret) kom i början av januari 2017.

ADXC-3Fr.o.m. januari 2017 distribueras en klubbbulletin, ”DX-tra”, till alla medlemmar.

Källa: Lennart Weirell

————————————————————————————————————————


Kommentarer

Klubbnytt — 2 kommentarer

  1. Pingback: MEST och Klubbnytt uppdaterade | SDXF

  2. Pingback: Tibro DX-klubb årsprogram | SDXF