Fasta spalter

Aktuellt på banden

Här är spalten för dig som vill hålla dig uppdaterad om de senaste aktiviteterna på rundradiobanden. Claes Olsson i Norrköping, en av Sveriges mest meriterade DX-are, ger dig de senaste nyheterna om nya stationer och ändrade sändningsscheman.

Adress:
Claes Olsson
Trestegsgatan 113
603 63 Norrköping
e-post:  apb@sdxf.se

FM-DAB-TV

Nyheter för dig som är intresserad av FM, DAB och TV-DX.

Adress:
Niels A. Holst
Ulvedalsvej 6
8410 Rönde
Danmark
e-post: nah@c.dk

Lättfångat

Lättfångat är spalten i vilken du åker jorden runt på 24 timmar! Här finner du stationstips av det lite enklare slaget, stationstips som är lämpade för dig som antingen är nybörjare i DX-ing eller bara vill lyssna på de stora internationella radiostationerna som Voice of America, BBC, Deutsche Welle eller China Radio International!

Adress:
Christer Brunström
Kungsgatan 23
302 46 Halmstad
e-post: lattfangat@sdxf.se

NA-Horisont

Radio i Nordamerika är fantastiskt spännande och kul. Det handlar inte bara om USA och Canada, utan denna kontinent kan likaväl representeras av länder som Grönland, St. Pierre et Miquelon och Bermuda. I NA-Horisont hittar du artiklar som rör det senaste inom området, varvat med stationspresentationer. Spaltredaktören heter Jan Oscarsson, som inte är någon direkt duvunge i DX-kretsar och har god erfarenhet av NA-DXing på mellanvågen, det band där det mesta lyssnandet mot Nordamerika tilldrar sig!

Adress:
Jan Oscarsson
Hinkgränd 26
906 29 Umeå
e-post: nahorisont@sdxf.se

Piratspalten

Söker du information om pirater och fri radio är detta definitivt spalten för dig! Spaltredaktören ger dig information om kommande och nuvarande pirataktiviteter. Behöver du hjälp med adresser eller annan information om piraterna, så är detta spalten för dig!

Adress:
Mikael Sjöberg
Dr Forselius Backe 11
413 26 Göteborg
e-post: ledamot@sdxf.se

QSL-Posten

Vem leder årets QSL-Cup? Vem är veri-signer på Radio Oriental i Ecuador? Svaren på frågor av dessa slag finner du i QSL-Posten, spalten med brev från hela världen! En av de mest populära spalterna i Eter-Aktuellt, rakt ner i din brevåda!

Adress:
Lars Bergström
Vinggatan 3
932 31 Skelleftehamn
e-post: qslposten@sdxf.se

Radio Verden Rundt

Längre och kortare nyheter om radiostationer från hela världen.

Adress:
Stig Hartvig Nielsen
Hovedvejen 17
8920 RANDERS NV
e-post: hartvig@wmr.dk

Tips

Tips från alla världsdelar och från lång-, mellan- och kortvåg upp till FM-bandet. Om du hör några spännande stationer så skicka information till tipsspalten, gärna så färska tips som möjligt så att det är aktuellt när tidningen kommer ut.

Adress:
John Vinther Nielsen
Hjöllundvej 28, Arnborg
7400 HERNING
e-post: j.vinther@hotmail.dk

Vill Du bli redaktör i DX-Aktuellt?

Hör av Dig till huvudredaktören för att få upplysningar.