I Eter-Aktuellt kan du läsa om DX-ingens olika aspekter. De fasta spalterna ger medlemstidningen struktur och gör det lätt för läsaren att känna igen sig. Redaktörerna för de fasta spalterna är tacksamma för alla typer av bidrag.

Aktuellt på banden

Spalten för dig som vill hålla dig uppdaterad om de senaste aktiviteterna på rundradiobanden. Dan Olsson, en av Sveriges mest aktiva och meriterade DX-are, ger dig de senaste nyheterna om nya stationer och ändrade sändningsscheman.

Adress:
Dan Olsson
Högalidsvägen 71 F
244 36 Furulund
Mejl:  apb@sdxf.se

FM-DAB-TV

Nyheter för dig som är intresserad av FM, DAB och TV-DX.

Vakant

Lättfångat

Lättfångat är spalten i vilken du åker jorden runt på 24 timmar! Här finner du stationstips av det lite enklare slaget. Dessa tips riktar sig till dig som antingen är nybörjare i DX-ing eller bara vill lyssna på de stora internationella radiostationerna som Voice of America, BBC, Deutsche Welle eller China Radio International.

Adress:
Christer Brunström
Kungsgatan 23
302 46 Halmstad
Mejl: lattfangat@sdxf.se

NA-Horisont

Radio i Nordamerika är fantastiskt spännande och kul. Det handlar inte bara om USA och Canada, utan denna kontinent kan likaväl representeras av länder som Grönland, St. Pierre et Miquelon och Bermuda. I NA-Horisont hittar du artiklar som rör det senaste inom området, varvat med stationspresentationer. Spaltredaktören heter Jan Oscarsson, som inte är någon direkt duvunge i DX-kretsar och har god erfarenhet av NA-DX-ing på mellanvågen, det band där det mesta lyssnandet mot Nordamerika tilldrar sig!

Adress:
Jan Oscarsson
Hinkgränd 26
906 29 Umeå
Mejl: nahorisont@sdxf.se

Piratspalten

Piratspalten är för dig som söker information om pirater och fri radio. Redaktören ger dig information om kommande och nuvarande pirataktiviteter. Behöver du hjälp med adresser eller annan information om piraterna är detta spalten för dig!

Adress:
Mikael Sjöberg
Dr Forselius Backe 11
413 26 Göteborg
Mejl: pirat@sdxf.se

QSL-Posten

Vem leder årets QSL-Cup? Vem är verie-signer på Radio Oriental i Ecuador? Svaren på frågor av dessa slag finner du i QSL-Posten, spalten med brev och mejl från hela världen. En av de mest populära spalterna i Eter-Aktuellt, rakt ner i din brevåda!

Adress:
Lars Bergström
Stengatan 59, lgh 1001
972 52 Luleå
Mejl: qslposten@sdxf.se

Tips

Hörigheter från alla världsdelar och från lång-/mellan-/kortvåg och upp till FM-bandet. Om du hör några spännande stationer så skicka information till tipsspalten. Gärna så färska tips som möjligt så att det är aktuellt när tidningen kommer ut.

Adress:
Michael Andersson
Rönnebergsvägen 21
268 34 Svalöv
Mejl: sekreterare@sdxf.se

Utility

Utility-DX är en variant av vår hobby där man i princip lyssnar på sådant på lång-, mellan- och kortvåg som inte är rundradio. När rundradiostationerna blir färre så kan det ju vara bra att utöka intresset till nya områden. Från och med Eter-Aktuellt nummer 2024-4 har vi en Utility-redaktör!

Adress:
Conny Brodin
Orionvägen 17
184 52 Österskär

Vill Du bli redaktör i Eter-Aktuellt?

Hör av dig till huvudredaktören för att få upplysningar.